Comitetul de conducere al FSC din Parteneriatul Estic îndeamnă UE să formeze un grup de mediere pentru R. Moldova

Comitetul de conducere al Forumului Societăţii Civile din Parteneriatul Estic a adresat o scrisoare deschisă cu privire la evoluţiile actuale din Republica Moldova. Aceasta se adresează înaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, şi comisarului pentru politica europeană de vecinătate, Johannes Hahn, informează  IPN.

În scrisoare  se menţionează că Republica Moldova se află într-o situaţie volatilă care ar putea aduce rapid ţara în prag de destabilizare, iar în acest context, Comitetul îndeamnă UE să formeze un grup de mediere, format din persoane care cunosc ţara şi pot comunica cu mass-media din Republica Moldova. Grupul de lucru ar trebui să pună condiţiile pentru o schimbare reală şi de implementare a reformelor în ţară.

În scrisoare se mai spune că reprezentanţii societăţii civile din Republica Moldova ar trebui să fie incluşi în procesul dat pentru a-l face mai transparent şi credibil.

Comitetul de conducere al Forumului Societăţii Civile a Parteneriatului Estic este disponibil pentru consultări ulterioare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Simion

  Brava Europa, aici, in Moldo-Sicilia, unde sub fiecare bulgare se ascunde un morman de prostie politica ereditara, timpul s-a fracturat. Astazi, in RMica, a tunat si-a plouat cu aranjamente incestuoase, cu relatii extraconjugale si interese perso-anale. Astazi, in RM, moldovenii bajbaie drumul si canta “Vesnica pomenire, Europa”. Timpul insa nu mai are nevoie de timp. Acum, lindina Plaha, Junta sa ce chifteste de tituski-Tutu-schi, de handralai paramilitari si derbedei infractori sunt intr-o turbare politica. Visul megaloman al Interlopului a fost revenirea la sistemul dur al robiei URSS, ca astfel un alt imn sa rasune de la Nistru pan la Prut: “Lindina noastra-i o comoara in adancuri aciuata…Moldova: Kaput!”. Speram ca in scurt timp tarisoara asta sa fie eliberata. Veni, vedi si…puneti umarul la extirparea carcinoamei pd-PCUS.

 2. Mihail Moraru

  Guvernanții de la Chișinău si București, întreaga Europa,trebuie sa înțeleagă. Care,totuși,este la Chișinău,adevărata Societate civila.

  Iată cu cine Guvernanții moldoveni au obligația sa se Consulte și s sa Conlucreze în însănătoșirea Climatului social,economic și politic de la Chișinău,în Parcursul European al Republicii Moldova și primirea primei Transe din ajutorul fraților Romani și României noastre!!

  1) Autoritățile locale,din sate,centre raionale și orașe.

  2) Academia de Științe a Moldovei.

  3) Uniunile Scriitorilor și a altor Oameni de Arta.

  4) Patronatele și Asociațiile oamenilor de afaceri.

  5) Asociațiile,care întrunesc reprezentanții diferitor profesii, pedagogi, medici, economiști și alte profesii.

  6) Instituțiile superioare de învățământ.

  7) Mișcările de Tineret,care activează în Interesul National,Parcursul European și Unirea cu Romania.

  8) Intelectualii de marca,adevăratele Valori Naționale,cum ar fi Vladimir Besleaga,Eugen Doga și Nicolae Dabija.

  9) Târfele politice, ca alde Dodon, Nastase si Usatai, Dolganiuc sau Batrincea, Arcadie Barbarosie, Igor Botan, Anatolie Taranu, Ion Hadarca, Alexandru Slusari si alte făcături propuse, NU reprezinta adevărata Societate Civila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *