Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cod Galben de ninsori în…

Cod Galben de ninsori în toată țara

Direcția generală locativ-comunală și amenajare informează că în primele ore ale dimineții, pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire a curților blocurilor de locuințe, a trotuarelor sau a stațiilor de așteptare a transportului public au fost implicați circa 440 de lucrători, precum și 39 de utilaje de deszăpezire.

Amintim că meteorologii au anunțat cod galben de ninsori pentru zilele de 7 și 8 ianuarie. Începând de astăzi, până mâine seara, pe întreg teritoriul ţării vor cădea precipitații abundente sub formă de zăpadă și lapoviță.

De asemenea, pentru ziua de astăzi, 7 ianuarie, sinopticienii prognozeză intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s, viscolind și troienind zăpada.

De aceea, se recomandă deplasarea pe trotuare, cu foarte mare atenţie; deplasarea în traficul rutier cu viteză redusă atât în localităţi cât şi în afara lor; echiparea maşinilor cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor; păstrarea distanţei suficiente între vehicule, pentru a putea opri maşina în siguranţă;împrăştierea materialelor antiderapante, pentru reducerea alunecării.