Principală  —  Ştiri  —  Social   —   CNAS: „Cei care nu vor…

CNAS: „Cei care nu vor să-și primească pensia la Poșta Moldovei trebuie să aleagă între 7 bănci. Cardurile vor fi gratuite”

Persoanele care nu doresc să-și primească pensia sau alte indemnizații sociale la Poșta Moldovei odată cu lichidarea Băncii de Economii, trebuie să aleagă una dintre cele șapte bănci. Acest anunț a fost făcut de către Comisia Națională de Asigurări Sociale (CNAS), care susține că a semnat contracte cu aceste instituții bancare, iar cardurile vor fi gratuite. Aceste bănci sunt: MoldovaAgroindbank, Moldincombank, Victoriabank, Fincombank, Eximbank, Energbank, EuroCreditbank.

Totodată, Maria Borta, președinta Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a subliniat că persoanele care nu își vor alege una dintre cele șapte bănci, începând cu 1 septembrie vor trece automat la Poșta Moldovei. „Începând cu 1 septembrie, cetățenii care nu au reușit să-și schimbe prestatorul, vor trece automat la Poșta Moldovei. Ulterior, ei pot oricând să-și aleagă un alt prestator de servicii. Începând cu 1 septembrie ei se pot adresa la Poșta Moldovei cu buletinele de identitate pentru a beneficia de prestațiile sociale, conform graficului care era anterior. 28 de mii de cereri de la BEM au fost perfectate deja. Au mai rămas în jur de 50 de mii de cetățeni care nu au reușit să-și modifice modalitatea de plată”, a declarat Maria Borta.

Astfel, începând cu 1 septembrie, persoanele care nu și-au schimbat prestatorul se vor putea apropia de oficiul poștal din sectorul unde au viză de reședință pentru a-și ridica banii. Aceștia vor trebuie să aibă la ei doar buletinul de identitate.

De asemenea, cei care sunt plecați peste hotare, iar timp de trei luni nu își vor ridica banii, vor putea, ulterior, să se apropie de Casa Națională cu buletinul pentru a beneficia de plăți.

„Dacă într-un interval de trei luni persoanele nu și-au ridicat banii, din diferite motive, aceștia sunt transferați înapoi la Casa Națională. Persoanele respective se vor putea apropia ulterior de Casa Națională pentru a-și ridica banii. Ei trebuie să dețină buletinul de identitate”, a adăugat Maria Borta.