Citiți joi în ZdG

În ediția din 12 iulie a Ziarului de Gardă citiți despre sistemul medical de la Cahul, zguduit de un scandal tacit în care doi medici sunt bănuiți că profesează cu diplome false. În același număr găsiți și o retrospectivă a dosarelor de omor cu implicarea sportivilor și etapele la care se află acestea.

În paginile ziarului găsiți și un reportaj despre victimele deportărilor și tragediile prin care au trecut. Joi vă așteaptă și un interviu exclusiv cu Natalia Oțel-Belan, directoare-adjunctă pentru Europa, Eurasia și Asia de Sud la Centrul Internațional de Antreprenoriat Privat, despre cum a ajuns să conducă un departament într-o organizație americană care lucrează în întreaga lume, dar și despre politici de integritate în business.

În noua ediție a ziarului găsiți și reacția lui Vladimir Filat la acuzațiile și dezvăluire nepotului său, expuse în ediția trecută a ziarului.

Politic:  În lipsa Asistenței Macro-Financiare din partea UE, statul va spori povara fiscală

Actual: Promovarea membrilor CSM: între interese și discriminare

Dosar: Doi medici bănuiți că profesează cu diplome false

Dosar: Sportivi în ring, criminali în afara lui

Exclusiv:  Integritatea în afaceri: cum să refuzi mita și să înregistrezi cadourile, interviu cu Natalia Oțel-Belan, Centrul Internațional de Antreprenoriat Privat

Reporter Special:  Instantaneele copiilor deportați: „Ultima dată mi-am văzut casa atunci când m-am suit pe calidor să rup prăsade”

Reporter Special: Reacția lui Filat după dezvăluirile și acuzațiile nepotului său

Diaspora: Cum se face țărână la balcon

Diaspora:  Nu mai avem voie să blamăm trecutul

Diaspora:  Medicul de gardă, fără medicamente. Obezitatea

La Marginea Europei:  La limită: Drepturile tinerilor de etnie romă din R. Moldova, Ucraina și Rusia

Sport: Scrisoarea de Adio și cifrele lui Cristiano Ronaldo

Editoriale

Aneta Grosu:  Viața și Matematica

Petru Grozavu:  PDM trece „pe roșu”

Alina Radu:  „Peștera moldovenească și salvatorii ei”

Pe site-ul www.zdg.md, nu apar toate articolele din ediția tipărită. Pentru a citi primul informațiile din Ziarul de Gardă, vă puteți abona la ediția pdf a ziarului, sau la cea tipărită, online, accesând link-ul zdg.abonare.md.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Ivan

  Sunt medic de profesie, am luat luat cunostinta de acest reportaj, si sincer nu-mi pot reveni dupa cele citite. Pe linga simptomele clinice analizele de laborator sunt decisive in stabilirea diagnosticului si respectiv in indicarea ulterioara a tratamentului. Daca am iteles corect este vorba de 2-a persoane una cu ginaziu finisat (9 clase mai departe urmeaza falsuri de acte+ sdii f.frecventa pe baza de falsuri -total incompetenta) si alta cu diploma….

 2. Ivan

  …de biolog care are careva tangente cu medicina de laborator (ulterior facind doctorat+ alte studii iarasi pe baza de falsuri de acte) care poate sa activeze in laborator doar sub administratia unui medi si nicidecum sa-l administreze competenta fiindui redusa .
  Nu-mi pot imagina ce rezultate prezentau medicilor clinicisti(e nevoe de o ancheta foarte ampla pentru a stabili daca rezultatele date au adus sau nu prejudicii sanatatii pacientilor: copii batrini , bolnavi onco etc..

 3. Ivan

  Plus la aceasta ambii participau fara nici o competenta doar pe baza de fals la instruirea personalului medical a colegiului de medicina.
  Ceva revoltator!!!
  Asteptam cu rabdare reactia autoritatilor cit si a anchetei in desfasurare.
  De altfel asteptam si reactia Bisericii Baptiste(membrii ai carei sunt ambii daca nu gresesc) referitor la actiunile lor.
  Nu doresc nimanui sa ajunga sa fie investigati / tratati decit de medici, cu parere de rau uneoru si medicii profesionalisti dau gres, nemaivorbind de cei vizati

 4. Ivan

  Sper sa nu ajungem ca noi ,copiii si apropiatii nostri sa ajunga a fi investigati si tratati in viitor de lacatus/ tractoristi si fierari, iar aceasta lectie tragica sa aiba un un ipact pozitiv asupra sistemului sanitar, iar noi toti sa tragem concluzii corecte si sa fim mai atenti.. in angajarea si alegerea specialistilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *