Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția din 17 octombrie a Ziarului de Gardă aflați cine sunt deputații care vor să devină primar al capitalei și cum își argumentează decizia de a candida la alegerile locale generale care urmează să aibă loc duminică, 20 octombrie. ZdG i-a întrebat pe deputați din ce motive au decis să candideze, dar și cât de corectă li se pare această decizie, în circumstanțele în care cetățenii i-au ales pentru un mandat de patru ani la Parlament, iar în ediția de mâine veți putea citi răspunsurile oferite de aceștia.

Ziarul de mâine vine și cu o investigație despre sistemul penitenciar din Republica Moldova, despre cum „Statul se declară „vinovat” în fața deținuților”, cum îi trimite la închisoare, pentru ca ulterior să-i plătească cu bani și libertate. Printre deținuții eliberați din închisorile din Republica Moldova, în primele opt luni ale anului 2019, pe motiv că a fost deținuț în condiții inumane și degradante, care contravin art. 3 al Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO) se numără și fostul sportiv Ion Șoltoianu, condamnat în 2013 la 12 ani de închisoare pentru omor, păstrare ilegală de arme şi pentru şantaj.

Tot în paginile ziarului găsiți un articol despre Hramul orașului, din care veți afla ce bunătățuri au pregătit locuitorii capitalei și cu cine și-ar dori să stea la masa de sărbatoare. Unii dintre ei ne-au spus că i-ar invita la plăcinte și sarmale pe Iohannis, Zelensky și Putin.

De asemenea, mâine, cititorii Ziarului de Gardă vor putea afla cum a decurs cea de-a doua rundă de consultaţii juridice la ZdG. Represiunile politice, construcţiile ilegale, litigii de muncă, dosare contravenţionale, intentate la comandă – sunt doar câteva dintre problemele cetăţenilor ajunşi la redacţia ZdG.

Cât timp îți ia să trimiți o analiză la verificat, dacă te afli peste hotare? Dar să faci un document sau o cumpărătură? ZdG a întrebat reprezentanții diasporei despre cât de accesibile sunt serviciile respective peste hotare, cât de bine organizate, dar și cât de mult timp le fură fiecăruia, iar mâine, în Ziarul de Gardă, veți găsi toate răspunsurile.

Exclusiv: Interviu cu Ilie Bricicaru, directorul Observatorului de Siguranță a Infrastructurii Rutiere din cadrul UTM: „Marea problemă a șoferilor din R. Moldova e că vin în trafic nepregătiți psihologic”

Actual:  Cine sunt deputații care vor să devină primari și cum își argumentează decizia de a candida.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CtEDO) condamnă Federația Rusă pentru încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Dosar: Statul se declară „vinovat” în fața deținuților. Îi trimite la închisoare, pentru ca ulterior să-i plătească cu bani și libertate.

Zona publică: Avertizorii de integritate nu sunt „turnători”, ci persoane care semnalează nereguli în interesul public.

Diaspora: Serviciile publice în străinătate: „E o mare diferență între 12 minute state la coadă și o jumătate de zi”.

EDITORIALE

Aneta Grosu: Cine i-ar găsi, dacă ușa casei lor nu s-ar mai deschide?

Petru Grozavu: Trăiască Putin, la revedere Europa?