Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția din 12 septembrie a Ziarului de Gardă puteți citi un articol despre carențele din sistemul de sănătate, care cauzează decesul pacienților pe patul de spital. Am abordat cazul copilului de opt ani de la Rezina, care a decedat în februarie curent, un caz care a reamintit opiniei publice despre lacunele din sistemul de sănătate, dar și despre imperfecțiunea legislației.

În paginile ziarului de mâine găsiți și un articol despre donațiile americane pentru reabilitarea și darea în exploatare a zece sisteme centralizate de irigare, amplasate în localități de pe malurile râurilor Nistru și Prut. Agricultorii din zonă spun că renovarea sistemului de irigare le-a deschis noi posibilități, dar, în același timp, susțin că se confruntă cu probleme generate de conlucrarea deficientă cu autoritățile, care ar procura utilaje fără consultarea beneficiarilor. 

La paginile dosar găsiți povestea unei profesoare de la Gimnaziul Corjova din raionul Dubăsari, care a acționat în judecată instituția în care a activat peste 20 de ani pe motiv că ar fi fost demisă ilegal. Curtea de Apel Chișinău i-a dat câștig de cauză, însă fostul director al gimnaziului îl acuză pe fiul profesoarei, magistrat la Judecătoria Chişinău, de trafic de influenţă în acest caz. 

Interviul din acest număr a fost realizat cu avocata și președinta Centrului de Informare „Genderdoc-M”, Tatiana Chebac, care ne-a povestit cum sunt discriminați și umiliți avocații, cât de bine sunt plătiți apărătorii, dar și de cât timp au ei nevoie pentru a consulta un dosar.

Actual: Povestea americană în R. Moldova

Dosar: Gimnaziul Corjova, în proces de judecată cu mama unui judecător

Viața redacției: Liniștea e un Drept. Scrisoare deschisă miniștrilor R.Moldova

Exclusiv: „Oamenii au pierdut simțul dreptății” – un interviu cu avocata Tatiana Chebac

Reporter special: Țara fără „Orizont”: constatări la un an de la „expulzare”

Realitatea: Ce a dezvăluit decesul copilului de la Rezina?

Trăind de Gardă: De la Cucuteni la Nicolae Coțofan: istoria burluiului și a farfuriilor decorative zburătoare

Diaspora: Impresii despre Suedia (II)

La marginea Europei: Percheziții la Primăria Chișinău

Pe site-ul www.zdg.md, nu apar toate articolele din ediția tipărită. Pentru a citi primul informațiile din Ziarul de Gardă, vă puteți abona la ediția pdf a ziarului, sau la cea tipărită, online, accesând link-ul zdg.abonare.md.