Citiți joi în ZdG

În ediția de joi a ZdG citiți la rubrica „Reporter special”, un articol despre piața online de droguri din R. Moldova. Aflați istoria unui tânăr care recent a urmat un curs de reabilitare, dar și cum sunt comercializate drogurile în R. Moldova.

În ediția de mâine găsiți și un articol despre dosarul penal de evaziune fiscală în care este vizată firma „Pro Imobil Grup”, dar și fondatorul ei, Vladislav Musteață. Dosarul a ajuns deja în instanță, iar procurorii și-au arătat intenția de a audia 100 de martori, fapt ce a provocat îngrijorarea magistratei care examinează dosarul. Aceasta s-a adresat Curții Constituționale cu o solicitare de a declara „parțial neconstituțional” un articol din Codul de Procedură Penală, care reglementează modalitatea de audiere și transcriere a declarațiilor martorilor.

Tot joi citiți un articol și despre un alt dosar care ridică mai multe semnare de întrebare și în care este vizat primul ministru condamnat la închisoare cu executare. Este vorba de Iurie Chirinciuc, fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, care la doi ani distanță de la reținerea sa a fost condamnat la închisoare cu executare.

La rubrica „Dosar” găsiți și o sinteză a condamnării unuia dintre „frizerii de la Călărași”. Sergiu Buruiană a fost condamnat în Italia la aproape 24 de ani pentru că, în 2012, a omorât un cetățean tunisian. Curtea de Apel Chișinău a decis însă că acesta trebuie să stea după gratii 18 ani.

Politic: Alegeri europarlamentare: Cum arată sondajele înainte de alegeri

Dosar: Pedeapsă menținută pentru procurorul care susținea că are influență la CSJ

Dosar: Curtea de Apel Chișinău i-a redus pedeapsa „frizerului din Călărași”, condamnat la 24 de ani de închisoare în Italia

Dosar: 100 de martori ai acuzării în dosarul Pro Imobil

Sport: Luptă fără concurență pentru tronul FMF

Reporter special: Piața online de droguri din R. Moldova

Zona Publică: Bursele de Merit 2018. De ce tinerii au ales să facă studii în R. Moldova? 

Trăind de Gardă: Doula sau șansa de a naște fără frică

Util: Cât costă o zi de odihnă în taberele din Moldova 

Diaspora: Ca să fii fericit, nu aștepta de la nimeni nimic 

Viața Redacției: „Să moară satele”. Babuc vs Sandu

Diaspora: Ca să fii fericit, nu aștepta de la nimeni nimic

La marginea Europei: Cu susținerea UE, Feștelița devine un sat cu inteligență energetică

Editoriale:

Petru Grozavu – Lecția Zelensky

Alina Radu – Biblioteca supraviețuirii din Moldova

Pe site-ul www.zdg.md, nu apar toate articolele din ediția tipărită. Pentru a citi primul informațiile din Ziarul de Gardă, vă puteți abona la ediția pdf a ziarului, sau la cea tipărită, online, accesând link-ul zdg.abonare.md.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *