Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți Joi, în ZdG

Citiți Joi, în ZdG

Joi, 29 noiembrie, citind ediția tipărită a ZdG puteți afla cine va livra produse pentru nou născuți în maternitățile din țară în cadrul campaniei guvernamentale, „O nouă viață”, dar și ce legături există între agentul economic și liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Tot în această ediție aflați cine, de fapt, construiește Arena Națională. 

Pentru că acest număr de ziar apare în ajunul Marii Uniri (1 decembrie), Ziarul de Gardă a pregătit un interviu  cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, despre Autostrada Unirii, banii publici, corupția și dragostea pentru basarabeni. Tot în această ediție aflați ce l-a motivat pe un fost deputat în vârstă de 77 de ani să parcurgă 550 de km pe jos, distanța dintre Bălți (R. Moldova) și Alba Iulia (România), pentru a participa la evenimentele dedicate Unirii din 1 decembrie 1918, care se vor derula în România.

În numărul de joi, ZdG a făcut și o incursiune în proiectul „cetățenie prin investiție”, promovat cu mare fast de guvernare, dar care prezintă mai multe riscuri pentru securitatea statului. Ziarul de Gardă abordează în ediția din 29 noiembrie 2018 și subiectul reparației viitorului sediu al Procuraturii Generale, pentru care au fost alocați bani suplimentari, dar și istoria achitării unui procuror învinuit că a luat mită în două episoade.

Actual: Reparația viitorului sediu al Procuraturii Generale. Plus 3,2 milioane de lei

Dosar: Arena Chișinău: Subcontractanții

Dosar: Cum (nu) funcționează justiția din R. Moldova. Istoria achitării unui procuror acuzat că a luat mită

Reporter Special: Gustul merelor de sub zăpadă

Viața Redacției: Deputatul Unirii

Realitatea: Legea cetățeniei prin investiție: Șansă unică pentru R. Moldova sau riscuri majore pentru siguranța și securitatea statului?

Exclusiv: „Autostrada Unirii”, banii publici, corupția, pistele pentru bicicliști, dragostea pentru basarabeni, într-un interviu cu Mihai Chirica, primarul mun. Iași

La Marginea Europei: Un studio din România creează desene animate pentru copiii din întreaga lume

La Marginea Europei: Cutiile statului pentru nou născuți, afacerea unei reviste partenere a Fundației Edelweiss

Editoriale:

Petru Grozavu: Ce facem cu Prutul?

Aneta Grosu: Unirea de la Risipeni

Alina Radu: Guvernanții și jurnaliștii