Citiți Joi, în ZdG

Joi, 29 noiembrie, citind ediția tipărită a ZdG puteți afla cine va livra produse pentru nou născuți în maternitățile din țară în cadrul campaniei guvernamentale, „O nouă viață”, dar și ce legături există între agentul economic și liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Tot în această ediție aflați cine, de fapt, construiește Arena Națională. 

Pentru că acest număr de ziar apare în ajunul Marii Uniri (1 decembrie), Ziarul de Gardă a pregătit un interviu  cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, despre Autostrada Unirii, banii publici, corupția și dragostea pentru basarabeni. Tot în această ediție aflați ce l-a motivat pe un fost deputat în vârstă de 77 de ani să parcurgă 550 de km pe jos, distanța dintre Bălți (R. Moldova) și Alba Iulia (România), pentru a participa la evenimentele dedicate Unirii din 1 decembrie 1918, care se vor derula în România.

În numărul de joi, ZdG a făcut și o incursiune în proiectul „cetățenie prin investiție”, promovat cu mare fast de guvernare, dar care prezintă mai multe riscuri pentru securitatea statului. Ziarul de Gardă abordează în ediția din 29 noiembrie 2018 și subiectul reparației viitorului sediu al Procuraturii Generale, pentru care au fost alocați bani suplimentari, dar și istoria achitării unui procuror învinuit că a luat mită în două episoade.

Actual: Reparația viitorului sediu al Procuraturii Generale. Plus 3,2 milioane de lei

Dosar: Arena Chișinău: Subcontractanții

Dosar: Cum (nu) funcționează justiția din R. Moldova. Istoria achitării unui procuror acuzat că a luat mită

Reporter Special: Gustul merelor de sub zăpadă

Viața Redacției: Deputatul Unirii

Realitatea: Legea cetățeniei prin investiție: Șansă unică pentru R. Moldova sau riscuri majore pentru siguranța și securitatea statului?

Exclusiv: „Autostrada Unirii”, banii publici, corupția, pistele pentru bicicliști, dragostea pentru basarabeni, într-un interviu cu Mihai Chirica, primarul mun. Iași

La Marginea Europei: Un studio din România creează desene animate pentru copiii din întreaga lume

La Marginea Europei: Cutiile statului pentru nou născuți, afacerea unei reviste partenere a Fundației Edelweiss

Editoriale:

Petru Grozavu: Ce facem cu Prutul?

Aneta Grosu: Unirea de la Risipeni

Alina Radu: Guvernanții și jurnaliștii

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *