Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine este șeful secției în…

Cine este șeful secției în biroul căruia CNA a găsit zeci de mii de euro

Foto: e-sanatate.md

Silviu Condrea, șeful secţiei Radiologie şi Tomografie Computerizată a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM) a fost reținut de CNA și procurori în urma unei operațiuni de documentare a unei scheme de corupție pusă la cale de un grup de medici, asistenți și reprezentanți ai unor clinici private. Informația a fost confirmată pentru ZdG de un angajat din cadrul instituției medicale.

În biroul de serviciu al șefului secției de Radiologie și Tomografie, dar și în caseta de valori deținută în una din băncile din Chișinău, ofițerii CNA au găsit 80 de mii de euro, 50 de mii de dolari și 100 de mii de lei. Dintr-o altă casetă metalică din filiala unei bănci comerciale, CNA a mai ridicat 150 de mii de euro, bani care au fost depuși pe numele şefului de secţie din cadrul CRDM. La domiciliul lui Condrea au mai fost găsiți 37 de mii de euro, peste 18 mii de dolari și 114 mii de lei.

Potrivit CNA, Condrea ar fi organizat o reţea de medici din instituţiile medicale de stat şi din clinici private, prin intermediul cărora oferea servicii contra cost pacienţilor. În urma înţelegerii prealabile, medicii trimiteau pacienţii pentru investigaţii tomografice, ocolind programările corespunzătoare. Astfel, pacienţii i-ar fi achitat banii direct lui Condrea, fără ca sumele să fie reflectate în evidenţa spitalului, iar medicii care „furnizau pacienţi” ar fi fost remuneraţi pentru fiecare om cu o parte din banii primiţi.

Silviu Condrea a fost decorat în 2014 de fostul președinte Nicolae Timofti cu titlul onorific „Om Emerit”.

Foto: CNA.md
Foto: e-sanatate.md