Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Chicu, după închiderea bazinelor: „ANSP…

Chicu, după închiderea bazinelor: „ANSP și MSMPS vor evolua încă o dată situația. Vom putea reveni la acea decizie”

Piscinele au fost închise deoarece nu au fost respectate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, a declarat premierul Ion Chicu, luni, 3 august, menționând că autoritățile urmează să revină la această decizie.

„Pe parcursul acestei săptămâni, colegii de la ANSP și MSMPS vor evalua încă o dată situația, vor discuta individual cu fiecare din aceste locuri de agrement, astfel încât să se asigure că se respectă regulile date, au toate condițiile de diminuare a riscurilor și, în aceste condiții, vom putea reveni la acea decizie de sistare a activității.

Eu sper ca timp de o săptămână acest lucru să fie efectuat cu toți, iar administratorii acestor localuri să înțeleagă riscurile date și să ia măsuri de protecție a cetățenilor. Nu e exclus că la acele obiective unde nu se respectă regulile vor fi sistate activitățile fie individual, fie pe sector.

Din păcate, Guvernul trebuie să vină cu aceste măsuri, pentru că nu se respectă regulile, iar aceasta, în afară de riscul sănătății și de viață pentru cetățeni, ne provoacă mari-mari cheltuieli bugetare. Și vineri am alocat aproape 10 milioane de lei suplimentar pentru medicii infectați, săptămâna viitoare iarăși urmează să alocăm bani, noi consumăm bani publici foarte mari, care, sunt sigur, nu ar fi necesar de cheltuit dacă am avea mai mare responsabilitate cu toții”, a afirmat șeful Executivului după ședința tradițională cu președintele R. Moldova și speakerul.

Vineri, 31 iulie, CNESP a interzis, pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică, activitatea bazinelor de înot/piscinelor, cu excepţia bazinelor sportive, autorizate pentru desfăşurarea antrenamentelor şi competiţiilor sportive, prin ordinul intern al Ministerului Educaţiei Culturii şi Cercetării, la solicitarea federaţiilor de profil, în funcţie de nivelul de corespundere a entităţii sportive normelor sanitar-epidemiologice de prevenire şi control a infecţiei COVID-19.