Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cetățenii pot semnala online încălcările…

Cetățenii pot semnala online încălcările și neregulile pe care le observă

Poliția a lansat o aplicație care va permite cetățenilor să semnaleze mai ușor încălcările, neregulile și problemele pe care le observă în anumite regiuni. Aplicația se numește „Harta semnalărilor” și poate fi accesată AICI.

„Datorită acestor semnalări, poliția va afla mult mai rapid despre încălcările sau neregulile depistate de cetățeni, iar suprapunându-le cu statistica proprie, va putea să-și direcționeze forțele, în regiunile indicate, pentru înlăturarea acestora”, se menționează într-un comunicat al poliției.

Harta semnalărilor poate fi accesată oricând și de oricine, fără o înregistrare prealabilă. Procesul de semnalare este unul simplu, ce constă din câțiva pași și poate fi efectuat de la telefonul mobil, tabletă sau calculator. Adițional, platforma oferă o statistică online privind numărul și tipurile de semnalări inclusiv după regiuni.

Această aplicație nu substituie apelurile de urgență, prin urmare în caz de urgență, cetățenii trebuie să apeleze numărul unic 112.

De asemenea, pe această platformă nu pot fi făcute diferite sesizări privind comiterea unei infracțiuni, așa cum această platformă este una anonimă cu caracter informativ.