Cele șapte puncte de trecere la hotarul cu România și-au reluat activitatea

Toate posturile vamale de pe segmentul de frontieră moldo-român și-au reluat activitatea după ce autoritățile de frontieră române au  recurs la procedura manuală de procesare a datelor, metodă care presupune însă extinderea timpului de perfectare. După ce aproximativ o oră a fost sistat traficul de călători la șase puncte de trecere a hotarului, cetățenii pot traversa frontiera de stat fără impedimente.

(ora 10:00) Punctele de trecere „Leușeni”, „Sculeni”, „Ungheni”, „Costești”, „Lipcani”, „Cahul” și „Giurgiulești” și-au sistat temporar activitatea pe partea română, din cauza unor defecțiuni tehnice ale bazei de date a autorităților de frontieră din România. De asemenea, nu este autorizată trecerea frontierei pentru trenurile de pe linia „Chișinău-Socola” și „Ungheni-Iași”.

În aceste condiţii, călătorii sunt îndemnaţi să renunțe temporar la călătorie. Poliția de Frontieră mizează pe înțelegerea cetățenilor și îi îndeamnă să prezinte atitudine conștiincioasă față de schimbări. Pe parcurs, vom reveni cu noi informații.

În situaţiile în care apar întrebări cu privire la traversarea frontierei de stat, toți participanții la traficul transfrontalier pot suna la numărul de telefon +373 22 25 97 17 (Linia Verde).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Ion

  stau si punctele istea in Dodia lu Dadon Handon.

  demult trebuiau facute una cu pamintul

  suntem acelas neam da traim de parca suntem straini

  cind l-am auzit pe Handon ce spune am zis ca el ii sfoloci

  nu lasa amuia cind remitentele o scazut la jumate sa te vedem Handon Balon

  in 1-2 ani remitenetele mai scad inca cu jumate sa vad ce vei face da Rusia se va baga in rahat pina la git

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *