Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce vor face polițiștii în…

Ce vor face polițiștii în ziua alegerilor

Opt mii de angajați ai MAI vor fi la datorie pentru a asigura un climat de protecție a cetățenilor și buna desfășurare a procesului electoral în ziua alegerilor parlamentare și referendumului republican, din 24 februarie curent, se spune într-un comunicat de presă postat pe politia.md. 

Potrivit comunicatului, principalele acțiuni ale poliției în ziua alegerilor vor fi asigurarea securității în preajma secțiilor de votare și menținerea ordinii publice. Astfel, 4000 de angajați ai poliției vor fi antrenați pentru paza secțiilor de votare, iar peste 3000 vor asigura ordinea publică, urmând să reacționeze și la sesizările cetățenilor. Va fi stabilit și un efectiv de rezervă, pregătit pentru a acționa în situații de urgență.

Potrivit MAI, în fiecare secție de votare vor fi prezenți câte doi polițiști.

Poliția mai menționează că printre activitățile sale în perioada electorală a fost și asigurarea escortării și integrității unităților de transport implicate în transportarea buletinelor de vot către cele 25 de Circumscripții uninominale.

Totodată, în vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor, poliția face următoarele recomandări cetățenilor:

–  să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe;

–  să nu distrugă sau să deterioreze intenționat prin orice mod lista sau fișa electorală;

–  să nu scoată din localul secției de votare buletinul de vot;

–  să nu refuze executarea dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

Poliția îndeamnă cetățenii să sesizeze orice încălcare la numărul unic 112, se mai arată în comunicat.

V.Ț.