Ce vor face polițiștii în ziua alegerilor

Opt mii de angajați ai MAI vor fi la datorie pentru a asigura un climat de protecție a cetățenilor și buna desfășurare a procesului electoral în ziua alegerilor parlamentare și referendumului republican, din 24 februarie curent, se spune într-un comunicat de presă postat pe politia.md. 

Potrivit comunicatului, principalele acțiuni ale poliției în ziua alegerilor vor fi asigurarea securității în preajma secțiilor de votare și menținerea ordinii publice. Astfel, 4000 de angajați ai poliției vor fi antrenați pentru paza secțiilor de votare, iar peste 3000 vor asigura ordinea publică, urmând să reacționeze și la sesizările cetățenilor. Va fi stabilit și un efectiv de rezervă, pregătit pentru a acționa în situații de urgență.

Potrivit MAI, în fiecare secție de votare vor fi prezenți câte doi polițiști.

Poliția mai menționează că printre activitățile sale în perioada electorală a fost și asigurarea escortării și integrității unităților de transport implicate în transportarea buletinelor de vot către cele 25 de Circumscripții uninominale.

Totodată, în vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor, poliția face următoarele recomandări cetățenilor:

–  să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe;

–  să nu distrugă sau să deterioreze intenționat prin orice mod lista sau fișa electorală;

–  să nu scoată din localul secției de votare buletinul de vot;

–  să nu refuze executarea dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

Poliția îndeamnă cetățenii să sesizeze orice încălcare la numărul unic 112, se mai arată în comunicat.

V.Ț.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *