Ce vor face militarii Armatei Naționale la Hohenfels

Un contingent al Armatei Nationale va participa, în perioada 10 – 28 februarie curent, la exercițiul „Mission Readiness Exercise”, care se va desfășura la Centrul de instruire militară din Hohenfels, Germania.

În cadrul revistei de front desfășurate la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, șeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Nationale, generalul de brigada Igor Gorgan, a verificat starea echipamentului și armamentului celor 50 de militari, care vor fi detașați în Germania.

Potrivit șefului contingentului moldovenesc, colonelul Ghenadie Safonov, scopul exercițiului este perfecționarea deprinderilor practice ale militarilor Armatei Naționale și evaluarea nivelului de pregătire a subunităților pentru îndeplinirea misiunilor de menținere a păcii.

Sursa citată a specificat că militarii Armatei Naționale vor executa, în comun cu cei din SUA, Georgia și țara gazdă, misiuni de patrulare, misiuni de evacuare medicală, dar și de pază a punctelor de control și trecere.

Armata Națională participă la aplicațiile din Germania din anul 2012.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *