Ce trebuie să facă cetățenii care nu au un buletin valabil pentru a putea vota duminică

Cetățenii Republicii Moldova care nu dețin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil, inclusiv cei care nu beneficiază de înlesniri la eliberarea acestui document în condițiile prevederilor legale pot solicita un buletin de identitate provizoriu, care va fi eliberat gratis.

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că duminică, 20 octombrie, serviciile eliberare a actelor de identitate, inclusiv din cadrul centrelor multifuncționale vor activa conform unui program special de muncă. Acestea vor fi deschise în intervalul orar 07:00-21:00 și angajații vor elibera buletine de identitate provizorii și vor înmâna actele de identitate confecționate.

„Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la serviciul eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă”, precizează ASP.

Solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informația cu privire la datele personale și modificarea lor se atestă în Registrul de stat al populației.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la telefoanele de contact ale call-centrului – 14909 sau (+373) 22-25-70-70 şi ale serviciilor eliberare a actelor de identitate, care sunt indicate pe pagina web oficială ASP.

Duminică, 20 octombrie, sunt desfășurate alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în circumscripțiile uninominale nr. 17, 33, 48 și 50.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *