Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce spune Ministerul Economiei și…

Ce spune Ministerul Economiei și Infrastructurii despre protestul transportatorilor

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o ședință cu transportatorii care au protestat astăzi, 11 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale.

În cadrul ședinței, ministrul, Anatolie Usatâi, declarat că este deschis pentru un dialog deschis cu toate asociațiile patronale din domeniul transporturilor rutiere de persoane „pentru a indentifica soluții durabile de eliminare a constrângerilor normative și birocratice pentru dezvoltarea eficientă a ramurii”.

„Suntem conștienți de faptul că problema tarifară din domeniu este una ce a fost neglijată pe parcursul mai multor ani. Totodată, considerăm că abordarea acesteia de o manieră ultimativă fără a lua în calcul calitatea și siguranța serviciilor pentru călători nu este o abordare corectă”, a susținut ministrul.

În acest sens, reprezentanții ministerului a inițiat consultări transparente, pe platforma Consiliului Consultativ al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în vederea identificării problemelor ce contribuie la stagnarea domeniului, dar și a soluțiilor pentru depășirea acestora, asigurând un echilibru între interesele operatorilor de transport și călătorilor ce beneficiază de serviciile acestora.

Astăzi, 11 decembrie, zeci de şoferi şi-au parcat microbuzele de rută în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chișinău. Aceştia şi-au arătat nemulţumirea faţă de autorităţi, care nu acceptă majorarea tarifelor pentru călătorie. Aceștia insistă pe majorarea tarifului pentru călătorii de la 48 de bani la un tarif de 74-76 de bani pentru un kilometru.