Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce spune Grozavu despre soluția…

Ce spune Grozavu despre soluția privind depozitarea deșeurilor din capitală

Astăzi, după ședința săptămânală a primăriei, Nistor Grozavu a fost întrebat despre problema depozitării deșeurilor din capitală. Acesta a spus că o decizie definitivă în acest sens încă nu a fost adoptată, ci se discută în continuare pe marginea acestui subiect.

„Groapa de gunoi de la Bubuieci să nu zic că nu este lucru epuizat. Pe data de 5 este ultima zi când mai putem să ducem, să depozităm deșeuri menajere. Lucrăm mai departe. Ne-ar satisface cel mai mult soluția de la Țînțăreni, oricum noi acolo trebuie să investim pentru a instala stația de epurare, consolida zidul, alte lucrări.  Oriunde nu ne-am duce, în alt loc, asta înseamnă investiții suplimentare. Suntem în căutarea acestor soluții. Decizia definitivă încă nu este adoptată”, a spus Grozavu.

La începutul lunii iunie, capitala R. Moldova a fost la un pas să se sufoce în propriile deșeuri menajere. Totuși, în urma negocierilor dintre reprezentanţii Guvernului R. Moldova, Primăriei municipiului Chişinău şi locuitorii comunei Bubuieci, la 6 iunie curent s-a convenit asupra evacuării deșeurilor menajere din capitală la depozitul de stocare a deşeurilor din str. Uzinelor, pentru 30 de zile. În perioada de referință, municipalitatea urma să identifice o altă locație pentru evacuarea și depozitarea deșeurilor.