Ce nu spune SPPS despre mașina președintelui, implicată în accident

Informațiile cu privire la automobilul președintelui implicat în accidentul din 9 septembrie prezintă secret de stat. Ofițerul de presă al Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) a declarat că nu ne poate oferi informații despre automobilul de model Mercedes la bordul căruia se afla președintele: „Ce ține de mijloace, metode, organizare, finanțarea și mijloacele tehnice, constituie secret de stat potrivit Legii nr. 245”.

Mai mult decât atât, ofițerul de presă a menționat că nu ne poate comunica informații nici despre locul aflării celor doi șoferi ai SPPS, care au fost implicați în accident.

„În prezent, ofițerii SPPS sunt internați pentru examinare complexă și monitorizare a sănătății. Locul aflării acestora poartă caracter personal”, a declarat Maia Angheni, ofițer de presă al SPPS.

Potrivit informațiilor, din coloana oficială făceau parte două automobile. Întrebată dacă există o înregistrare video de la bordul celuilalt automobil, Maia Angheni a precizat că nu se cunoaște despre alte înregistrări: „Nu vă pot spune dacă avea o cameră la bord”.

Ofițerul de presă al SPPS ne-a mai declarat că automobilele din coloana președintelui se deplasau regulamentar și că nu a fost încălcată viteza: „Coloana prezidențială se deplasa în conformitate cu Regulamentul circulației rutiere, care prevede reguli, inclusiv pentru asemenea situații”.

Cu privire la Regulamentul pentru ofițerii SPPS, Maia Angheni a declarat că acesta este cu caracter secret.

Contactat telefonic, Anatolie Golea, director interimar al SPPS, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe informații despre accident.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *