Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Câți polițiști vor asigura ordinea…

Câți polițiști vor asigura ordinea publică la „Marea Adunare Centenară”

captura_europa_libera

Serviciul de presă din cadrul Poliției R. Moldova a declarat pentru Ziarul de Gardă că au fost mobilizați „un număr suficient de polițiști” pentru a asigura ordinea publică în cadrul manifestației de astăzi, „Marea Adunare Centenară”, care marchează 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Totodată, serviciul de presă nu ne-a putut comunica numărul exact de polițiști care au fost scoși astăzi la datorie. „Dacă va fi nevoie, vor mai fi chemați și alții”, a declarat Oxana Toderiță, ofițer de presă în cadrul Inspectoratului General de Poliție.

Astăzi, 25 martie, începând cu ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău va avea loc „Marea Adunare Centenară”, pentru a marca 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. La manifestație vor participa și primarii celor peste 130 de localități din țară care au semnat declarația simbolică de unire, într-o caravană a steagurilor tricolore. Organizatorii manifestației consideră că evenimentul va fi un adevărat test de democraţie pentru R. Moldova.

La Marea Adunare Centenară au fost invitați și observatori din partea UE, care vor monitoriza modul în care se va desfășura această manifestație și felul în care este asigurată libertatea de exprimare în R. Moldova.

 

Foto: captura video Europa Liberă