Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Câți bani a decis să…

Câți bani a decis să aloce Guvernul pentru locatarii blocului de lângă clădirea prăbușită de la Otaci

În ședința de miercuri, 21 august, Cabinetul de miniștri a decis alocarea a circa 7 milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru despăgubirea valorii locuințelor familiilor din blocul aferent celui care s-a prăbușit în orașul Otaci, raionul Ocnița.

Conform unui comunicat de presă emis de Executiv, Maia Sandu a precizat că aceste mijloace financiare sunt destinate familiilor pentru procurarea locuințelor, dat fiind faptul că blocul locativ în care locuiau până acum, deși nu s-a prăbușit, este într-o stare avariată și prezintă pericol pentru viața locatarilor.

Totodată, Guvernul a mai aprobat deblocarea a 144 mii de lei din bugetul Agenţiei Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne pentru procurarea produselor alimentare în scopul asigurării familiilor păgubite în urma prăbuşirii blocului de locuit din oraşul Otaci.

La 19 iunie, o scară cu 12 apartamente dintr-un bloc de locuit din Otaci s-a prăbuşit, iar salvatorii au evacuat în mod de urgenţă 46 de oameni, reuşind să prevină o tragedie.  

Ulterior, blocul a fost demolat.

Totodată, specialiștii au constatat că există pericol să se prăbușească și blocul din preajmă, astfel că toți locatarii au fost evacuați.