Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Câți bani a alocat Guvernul…

Câți bani a alocat Guvernul pentru repatrierea persoanelor decedate în accidentele din Kaluga și Genova

Ministerul Finanțelor va aloca din fondul de intervenție al Guvernului circa 165 de mii de lei pentru a acoperi cheltuielile suportate pentru efectuarea misiunilor externe de repatriere a mai mult persoane rănite și decedate în urma accidentelor produse în străinătate.

Astfel, Ministerul Finanțelor va aloca 120 de mii de lei pentru a acoperi cheltuielile de repatriere a persoanelor rănite și decedate în urma accidentelor rutiere produse în orașul Kaluga din Federația Rusă, care au avut loc pe 4 august și 28 ianuarie curent, dar și a accidentului care a avut loc pe 1 aprilie curent în orașul Mateszalka din Ungaria.

Consiliului sătesc Taraclia îi vor fi alocate 2 400 euro pentru a rambursa cheltuielile suportate de rude pentru repatrierea persoanei decedate în urma prăbușirii podului rutier în orașul Geneva, Italia, la 14 august curent.

„Valoarea mijloacelor financiare a fost calculată în baza contractelor, actelor financiar-contabile și facturilor fiscale prezentate de către angajații IGSU care au participat la misiunile de repatriere enunțate, precum și de rudele care au repatriat persoana decedată din Genova, Italia”, se precizează în proiectul aprobat de Guvern.