Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Câteva sate și un agent…

Câteva sate și un agent economic au rămas fără gaze naturale

Câteva sate din r. Anenii Noi, dar și fabrica de cărămidă SA Anchir au rămas fără gaze naturale. În timp ce reprezentanții agentului economic susțin că prin această metodă se încearcă stoparea activității, reprezentanții de la Anenii Noi Gaz susțin că probleme au venit de pe urma unor scurgeri de gaze, care, pentru a fi remediate, necesitau închiderea gazoductului.

Constantin Sula, președintele Comitetului Creditorilor al SA Anchir, fabrica de cărămidă din s. Chirca, Anenii Noi susține că zilele trecute, un reprezentant al Anenii Noi Gaz s-a prezentat cu un document suspect, emis de o instanță de judecată și a stopat alimentarea societății cu gaz natural, asta deși, între părți există un contract pentru o durată de trei ani, iar conform legii, o firmă care se află în procedură de reorganizare, nu poate fi debranșată de la rețea. „Noi nu avem nicio datorie, ba chiar am plătit în avans”, susține Constantin Sula, care crede că prin aceste acțiuni se încearcă din nou stoparea activităților fabricii, așa cum a fost anterior.

Amintim că, în 2013, ZdG a scris despre problemele de la această întreprindere.

Din cauza acestei situații, au rămas fără gaze și câteva sate din zonă.

Solicitat de ZdG, Vladimir Cârlan, reprezentantul Anenii Noi Gaz ne-a spus însă că la mijloc ar fi o neînțelegere și că satele, dar și agentul economic, au fost debranșați de la rețeaua de gaze pentru că pe linie ar fi existat scurgeri, care pot fi remediate doar prin închiderea conductei. Acesta a negat careva litigii sau probleme cu agentul economic și a promis că în zilele următoare, lucrurile se vor rezolva.