Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Care este starea persoanelor internate…

Care este starea persoanelor internate în spital în urma exploziei din sectorul Rîșcani

Patru persoane care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Rîșcani se află încă la spital. Potrivit medicilor, starea de sănătatea a acestora este stabilă.

Una dintre femei, în vârstă de 33 de ani, este internată la Institutul de Medicină Urgentă, iar potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, acesta este proprietara apartamentului în care a avut loc propriu-zis explozia. Femeia a fost diagnosticată cu politraumatism și combustie termică în regiunea membrelor superioare și inferioare. La moment starea de sănătate este gravă, dar stabilă.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precizează că pompierul a suferit traumatism asociat, contuzia toracelui și traumatism abdominal închis, fiind internat în secția Traume Asociate pentru monitorizare și continuarea tratamentului. În prezent starea acestuia este stabilă.

La data de 7 octombrie curent, s-a adresat pentru asistență medicală și o altă pacientă care a avut de suferit în urma aceleași explozii. Femeia a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, starea de sănătate este de gravitate medie, fiind internată pentru continuarea tratamentui conservativ.

La fel, la spitalul Municipal Sfânta Treime este internată încă o persoană, cu reacții post-stres și care se află sub supravegherea medicilor.

În seara zilei de 6 octombrie într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație. Până la această oră autoritățile au confirmat decesul a patru persoane, printre care se numără și un minor. Trei cadavre au fost descoperite sub dărâmături, iar o persoană a decedat la spital. Potrivit informațiilor preliminare, explozia ar fi fost provocată de o butelie de gaz.

Foto: Facebook/IGSU
Foto: Facebook/IGSU