Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Când va fi inaugurat și…

Când va fi inaugurat și ce înălțime va avea bradul din centrul capitalei

În acest an pomul de Crăciun din centrul Capitalei nu va fi inaugurat tradițional pe 1 decembrie, dar pe 5 decembrie. Totodată, în acest an Capitala va avea pentru prima dată un brad artificial.

Potrivit primarului interimar al Capitalei, bradul artificial care va fi instalat în Piața Marii Adunări Naționale va avea înălțimea de 20 m și va fi confecționat de un producător local, care s-a oferit să doneze 16 m din înălțimea bradului. Cheltuielile pentru alți trei metri de brad vor fi asigurate de către Primărie, iar un alt metru la fel va fi de donat de un agent economic.

„Am solicitat să se facă o revizie la ce luminițe sunt. Anual se bugetează circa 200 de mii pentru Spații Verzi și circa 170 de mii pentru Lumteh pentru decorarea și amenajarea iluminatului public de sărbători”, susține Ruslan Codreanu.

Totodată, primarul interimar a declarat că bradul va fi inaugurat pe 5 decembrie, pentru ca producătorul local să reușească să îl confecționeze, dar și pentru că instalarea acestuia va necesita mai mult timp. Contrar tradițiilor din anii precedenți, de această dată se va renunța la instalarea unei scene, iar programul de inaugurare a bradului nu va fi însoțit de un concert. Ruslan Codreanu a mai precizat că se ia în considerare ca în acest an să fie interzisă instaurarea gheretelor comerciale în PMAN, cu scopul ca acestea să fie amplasate în fiecare sector din Capitală.