Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Campaniei „Masa Bucuriei”: au fost…

Campaniei „Masa Bucuriei”: au fost colectate 41 de tone de produse alimentare pentru oamenii nevoiaşi

Oamenii au răspuns îndemnului Misiunii Sociale „Diaconia”, donând sâmbătă, 31 martie, produse alimentare destinate persoanelor nevoiașe, în cadrul campaniei de Paști „Masa Bucuriei”. Astfel, s-au adunat 41 de tone de produse alimentare din care se vor pregăti pachete alimentare ce vor fi distribuite în ajunul Sărbătorilor de Paști, dar și sub formă de prânzuri calde la cinci cantine sociale ale Diaconiei și partenerilor sociali ai campaniei.

Campania s-a desfăşurat în peste 100 de magazine din 22 de localități din ţară, unde cei peste 1000 de voluntari, au întâmpinat cumpărătorii cu îndemnul de a dona produse pentru sprijinirea cantinelor sociale – serviciu unde zilnic vin după un prânz cald gratuit persoane vârstnice și persoane din familii sociale vulnerabile.

„În această sâmbătă, am văzut mai mulţi oameni cunoscuţi, sau mai puţin cunoscuţi care au venit împreună la acest demers de solidaritate și care au trăit bucuria dăruirii. Faptul că am fost mulţi a schimbat atitudini şi în cele din urmă a mişcat şi cele mai reci inimi. După o zi lungă, roadele bunătăţii sunt suficient de multe ca să putem hrăni bătrânii, familii și oameni în deznădejde. Credem cu tărie că aceste gesturi vor deveni parte a comportamentului zilnic, iar speranţa pe care ni-a oferito Hristos prin Învierea Sa, reușim să o transmitem din familiile noastre spre cei ce au nevoie de ea”, a declarat Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”.

În 2017, prin mobilizarea voluntarilor şi donatorilor au fost adunate 37 de tone de produse alimentare şi 120.000 de lei. Graţie acestor resurse au fost distribuite 3000 de pachete cu produse alimentare, iar zilnic, 300 de bătrâni au primit un prânz gratuit asigurat în cadrul celor 5 cantine ale organizațiilor implicate în campanie. Zilnic, doar la cantina mobilă „Aproape de Aproapele” din Chișinău vin după un prânz cald peste 180 de persoane.