Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Campanie socială: elevii din peste…

Campanie socială: elevii din peste 90 de școli din R. Moldova vor practica fotbalul la școală

Foto: fmf.md

Elevii a peste 90 de școli din R. Moldova vor participa la proiectul-pilot de introducere în învățământul general a disciplinei „Educație Fizică și Fotbal”. Astfel, elevii claselor primare vor putea practica fotbalul de două ori pe săptămână, iar școlile vor fi dotate cu echipamentul necesar de către Federația Moldovenească de Fotbal.

Antrenamentele de fotbal vor fi organizate în cadrul campaniei „Fotbal în școli”, care își propune promovarea acestui sport printre copii. Campania prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1 – 4), în peste 90 de școli din R. Moldova. În total vor fi implicați circa 15.000 de copii.

În acest context, Federația de fotbal se obligă să instruiască antrenorii (profesorii de educație fizică și de la clasele primare), în total 166 de antrenori. Pe lângă aceasta, Federația va oferi fiecărei școli, gratuit: 10 mingi, 20 de copete, 10 bavete, echipament pentru profesori, seminare pentru profesori, materiale didactice.  

În urma unui studiu de cercetare efectuat în iunie 2019 de Compania „Nielsen”, 97% dintre părinți sunt satisfăcuți că odraslele lor joacă fotbal la orele de sport. Totodată,82% dintre părinți ar dori ca copilul lor să aibă lecții de fotbal în școală.      

Foto: fmf.md