Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Baștovoi va fi eliberat pentru…

Baștovoi va fi eliberat pentru 72 de ore pentru a-și înmormânta soția

„Se iau toate măsurile procedurale pentru ca Andrei Baștovoi și fiul Valentin să fie eliberați pentru 72 de ore ca să-și poată înmormânta soția decedată”, a anunțat Vladimir Cebotari, ministrul Justiției.

Amintim că Sve­tlana Baştovoi, soţia sem­na­ta­ru­lui Decla­ra­ţiei de Inde­pen­denţă Andrei Baş­to­voi, s-a stins din viaţă, iar unul din­tre fii lor, Mir­cea, şi-a reve­nit din comă.

Tra­ge­dia s-a întâm­plat la 30 ianuarie, curent, din cauza unei into­xi­ca­ţii, cel mai pro­ba­bil cau­zată de o scur­gere de gaz, iar cir­cum­stanţele urmează să fie elu­ci­date.

Soțul Sve­tla­nei, Andrei Baş­to­voi, depu­tat în pri­mul Par­la­ment care a sem­nat Decla­ra­ţia de Inde­pen­denţă a R. Mol­dova, fost vice­preşe­dinte al Ascom Group, a fost con­dam­nat în 2013 la nouă ani de închi­soare, sub acu­za­ţia de dela­pi­dare fon­duri pe când era vice­preşe­dinte al Ascom Group şi pen­tru că ar fi coman­dat un dublu omor. În ace­laşi dosar, pen­tru acu­za­ţia dela­pi­dare de fon­duri, a fost con­dam­nat la 8 ani de închi­soare şi Valen­tin, celă­lalt fiu al soţi­lor Baş­to­voi.