BAC 2018: Absolvenții susțin examenul la limba de instruire

Astăzi, 8 iunie,15 348 de absolvenți ai claselor liceale susțin examenul la limba de instruire: 12 608 de candidați susțin examen la limba și literatura română, iar 2740 – la limba și literatura rusă.

Examenul începe la ora 9.00 și durează trei ore astronomice.

Candidații alolingvi au susținut primul examen de bacalaureat la 6 iunie. 2 925 de candidați de candidați au demonstrat capacitățile de cunoaștere a limbii și literaturii române. Conform informațiilor preliminare, proba de examen s-a desfășurat fără incidente.

Sesiunea de bacalaureat 2018 se desfășoară în perioada 5-22 iunie. La sesiune au fost admiși 18150 de candidați, dintre care 3020 de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 5-26 iunie. Rezultatele vor fi afişate în centrele de bacalaureat la data de 27 iunie 2018.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *