Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Babuc propune modificarea Codului Educaţiei…

Babuc propune modificarea Codului Educaţiei pentru a preveni cazurile de violență asupra cadrelor didactice

Vicepreședintele Parlamentului R. Moldova, Monica Babuc, a anunțat astăzi, 4 octombrie, o inițiativă legislativă menită să prevină cazurile de violență asupra cadrelor didactice.

Aceasta spune că va propune Parlamentului modificări la câteva acte legislative printre care Codul educației, Codul penal și cel contravențional, pentru a sancționa persoanelor care vor comite acte violență asupra angajaților din domeniul Educației.

Propun modificarea Codului Educaţiei al R. Moldova, prin adăugarea câtorva articole privind principiul non violenţei în educaţiei şi principiul securătăţii personalului didactic, ştiinţifico-didactic: Protecţia şi siguranţa fizică, morală şi intelectuală, precum şi împotriva violenţei fizice sau verbale asaupra cadrului didactic din partea elevilor, studenţilor sau părinţilor; Comunicarea imediată la organele de resort a tututor cazurilor de violenţă.

Cred că aceste cazuri sunt foarte frecvente. Spălarea unor valori morale, problemele cu care se confruntă familiile noastre, copii care sunt lăsați în grija rudelor, toate acestea duc la modificarea comportamentală a copiilor și acest lucru se răsfrânge asupra profesorilor zilnic”, a declarat Babuc în cadrul conferinţei de presă.

Babuc susține că a venit cu această inițiativă legislativă după ce, fiind ministră a Educației, a avut întâlniri şi discuţii cu mai mulţi profesori din țară, precum că sunt supuși violenței verbale sau chiar și fizice din partea elevilor, studenților cât şi a părinților. În R. Moldova, Ziua Educației și a Profesorului este marcată la 5 octombrie.