Avertizarea meteorologilor: Ghețuș și troiene de zăpadă pe drumuri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat instituirea Codului Galben de ninsori și lapoviță pe tot teritioriul R. Moldova. „Pe 19 noiembrie se prevăd precipitații puternice (7-15 l/m2), predominant sub formă de zăpadă și lapoviță. Se vor forma depuneri de lapoviță, izolat polei, pe drumuri ghețuș și troiene de zăpadă”, se precizează într-un comunicat de presă al SHS. 

Avertismenul a fost emis duminică, la ora 13.00, iar ninsorile  și lapovița sunt așteptate de luni, 19 noiembrie, de la ora 12.00 și până a doua zi, la miezul nopții. În funcţie de evoluţia fenomenelor, SHS va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare, precizează instituția.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *