Au fost revocați din funcție doi membri ai Comisiei pentru decernarea Premiului Național. Cine sunt aceștia

În contextul reorganizării cabinetului de miniștri, doi membri ai Comisiei pentru decernarea Premiului Național au fost revocați. Pentru a asigura funcționarea Comisiei s-a propus ca Ruxanda Glavan să fie înlocuită cu Stela Grigoraș, numită  în fruntea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Victor Zubcu și Lilia Pogolșa, să fie înlocuiți cu Monica Babuc, numită  ministră a Educației, Culturii și Cercetării. 

Având în vedere că Ministerul Culturii a preluat domeniile de activitate ale Ministerului Educației (unde Lilia Pogolșa deținea funcția de viceministră) și ale Ministerului Tineretului și Sportului (unde Victor Zubcu deținea funcția de ministru), Monica Babuc deține acum funcția de ministru a Educației, Culturii și Cercetării și, respectiv, de vicepreședinte a Comisiei pentru decernarea Premiului Național.

Premiul Naţional se decernează în scopul recunoaşterii şi încurajării activităţii de cercetare, dezvoltare ştiinţifică şi tehnologică, a performanţelor artistice şi sportive. Premiul Naţional constă din diplomă, medalie şi o gratificaţie bănească în valoare de 100 mii lei. Anual Guvernul acordă 10 premii naţionale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *