Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Au fost găsite primele „victime”…

Au fost găsite primele „victime” ale noilor reguli ruse, impuse migranților

În Federația Rusă sunt organizate rainduri de depistare a muncitorilor străini, care nu au documentele în regulă, adică cei care nu se conformează noilor prevederi operate în legislația migrațională, informează postul de televiziune vesti.ru.

Printre cei reținuți este și un cetățean al R. Moldova, care a fost prins atunci când camionul de la Autosalubritate pe care-l conducea s-a blocat în zăpadă. În urma verificării, făcute de colaboratorii SFM, s-a constatat că moldoveanul nu avea nici patentă, nici permis de muncă. „Îl voi obține. Nu am reușit încă. Am venit recent în Rusia”, a explicat tânărul.

Amintim că începând cu 1 ianuarie 2015, Rusia a limitat termenul de legalizare a documentelor pentru migranţi. Astfel, cetăţenii străini care vor dori să muncească pe teritoriul acestui stat, vor avea la dispoziţie doar 30 de zile pentru a susţine examenele de cunoaştere a limbii ruse, dar şi să-şi perfecteze actele necesare pentru legalizarea şederii în Federaţia Rusă. Totodată, migranţii sunt obligaţi să se înregistreze pentru susţinerea acestor teste la cel mult o săptămână după intrarea pe teritoriul acestei ţări. Potrivit Congresului Diasporei Moldoveneşti de la Moscova, dacă va fi încălcat termenul, aceştia vor fi amendaţi cu 10-15 mii de ruble.