Atenție șoferi! Inspectoratul Național de Patrulare vine cu recomandări

Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) atenționează șoferii să fie atenți la drum, pentru că pe teritoriul ţării se circulă în condiții de ploaie, iar carosabilul este lunecos.

În acest sens, reprezentanții INP vin cu o serie de recomandări:
– să mărească distanţa de siguranţă în mers;
– să utilizeze luminile de întîlnire;
– să evite efectuarea manevrelor în trafic – depăşiri;
– să folosească atît sistemul de iluminare-semnalizare, cît şi pe cel de climatizare;
– să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta asigură o vizibilitate foarte bună;
– să fie siguri că au în bună stare de funcţionare ştergătoarele, instalaţia de climatizare şi dezaburire.

Totodată, pietonii sunt avertizați să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă. „Nu traversați prin fața sau prin spatele autovehiculelor oprite”, subliniază INP.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere și consecințele acestora pe traseele naționale sunt implicate 62 de echipaje ale Inspectoratului Naţional de Patrulare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *