Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Atenție! Începând cu 1 noiembrie…

Atenție! Începând cu 1 noiembrie șoferii vor circula cu farurile aprinse și pe timp de zi

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) reamintește conducătorilor auto că în perioada 1 noiembrie – 31 martie inclusiv, aceștia sunt obligați, pe timp de zi, să conecteze în faruri lumina de întâlnire.

Perioada sus-menționată este caracterizată de vreme instabilă, însoţită de ploi, ceaţă și fenomene meteo ce reduc esenţial vizibilitatea în trafic, sporind astfel riscul accidentelor rutiere.

Conform practicilor europene, a fost demonstrată eficienţa acţiunii respective. S-a constatat că se ameliorează vizibilitatea pe drumurile publice și se facilitează identificarea unităţilor de transport, atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni.

Norma respectivă se regăsește în Regulamentul Circulaţiei Rutiere, iar șoferii care o ignoră riscă să fie sancționați conform Codului Contravențional al RM cu un avertisment sau amendă.

INP reamintește conducătorilor auto despre importanţa respectării acestei acțiuni, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere şi atenţionează toți șoferii să adopte o manieră de conducere corespunzătoare condiţiilor rutiere şi meteo.