Atenție: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank nu mai acceptă depozite și crearea de conturi noi

În conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului de administrație al Băncii Naționale a Moldovei nr.248 din 27 noiembrie 2014, în scopul executării Hotărârii Consiliului de administrație al Băncii Naționale a Moldovei nr.208 din 06 august 2015, se interzice acceptarea depozitelor la vedere și la termen de la persoanele fizice și juridice prin deschiderea conturilor noi, se spune într-un comunicat emis astăzi de Banca de Economii.

Totodată, se interzice prelungirea depozitelor la termen a persoanelor fizice și juridice constituite până la data prezentului ordin. Se interzice de asemenea încheierea contractelor noi și prelungirea contractelor încheiate până la data prezentului ordin, aferente deservirii de către Banca de Economii S.A. a plăților sociale și a proiectelor de salarizare prin carduri bancare. Prevederile sunt valabile în conformitate cu Ordinul Administratorului special nr.272 din 07 august 2015, se mai spune în comunicat.

Ieri, și Banca Socială anunța că B.C. „BANCA SOCIALĂ” S.A., începând cu 07.08.2015 nu va accepta depozite la vedere şi la termen de la persoanele fizice şi juridice prin deschiderea conturilor noi, prelungi depozitele la termen a persoanelor fizice şi juridice constituite până la data de 06.08.2015, încheia contracte noi şi prelungi contractele încheiate până la data de 06.08.2015 aferente deservirii de către B.C. „BANCA SOCIALĂ” S.A. a plăţilor sociale şi proiectelor salariale prin carduri bancare. “Restricţia de neacceptare a depozitelor la vedere şi la termen de la persoanele fizice şi juridice prin deschiderea conturilor noi nu se referă la contractele în vigoare la data de 06.08.2015 aferente deservirii de către B.C. „BANCA SOCIALĂ” S.A. a plăţilor sociale şi proiectelor salariale”, se spune într-un comunicat al băncii.

Tot astăzi, și Unibank a venit cu un comunicat special, prin care a anunțat aceleași măsuri.

Precizăm că, aceste măsuri vin după ce s-a hotărât lichidarea celor trei bănci.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *