Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Asistență religioasă pentru angajații MAI.…

Asistență religioasă pentru angajații MAI. Ministerul a semnat un Acord de colaborare cu Mitropolia

Foto: mai.gov.md

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a semnat un Acord de colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove. Potrivit unui comunicat de presă al MAI, documentul a fost semnat de către ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova și Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

La eveniment au mai participat: Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept, preoți militari și conducători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Acordul de colaborare a fost încheiat în temeiul art. 31 din Constituția Republicii Moldova și are drept scop promovarea educației spirituale și asistenței religioase a angajaților instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne. Desfășurarea activităților de asistență religioasă menită să satisfacă cerințele religioase ale instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne și să contribuie la educația moral-spirituală a acestora.

„Ministrul Afacerilor Interne a mulțumit Mitropolitului și clericilor pentru disponibilitatea, entuziasmul și dăruirea lor, arătându-se optimist în ceea ce privește rezultatele colaborării stabilite. La rândul său, ÎPS Mitropolit Vladimir a dat o apreciere deosebită acestui eveniment, mulțumindu-i ministrului Alexandru Jizdan, pentru implicarea activă în procesul de promovare a valorilor moral-spirituale, precum și a susținerii permanente a inițiativelor venite din partea slujitorilor Mitropoliei Moldovei”, se precizează într-un comunicat de presă al MAI.

Potrivit Ministerului de Interne, semnarea acestui Acord va consolida colaborarea existentă între cele două instituții și va contribui la realizarea unor proiecte comune, în beneficiul societății.

Foto: mai.gov.md