Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Igor Dodon, către deputații…

VIDEO Igor Dodon, către deputații PAS și Platforma DA, înainte de ședința Parlamentului: „Sper foarte mult că încă nu v-a cumpărat pe toți Candu”

Președintele Igor Dodon a susținut un briefing de presă înainte de ședința Parlamentului, unde urmează a patra încercare a Guvernului de a veni în fața deputaților pentru a prezenta proiectele prin care Executivul și-a asumat răspunderea. Șeful statului a venit „un ultim apel” către deputați și i-a acuzat pe liderii partidelor de opoziție, Maia Sandu și Andrei Năstase, că fac jocul oligarhilor.

Astăzi în Parlament va fi o nouă încercare, a patra la număr, de a debloca banii pe care statul vrea să-i acorde pensionarilor, medicilor, agricultorilor. Mai mult de o săptămână, deputații din opoziție, partidele lui Șor, Plahotniuc, Candu, cu participarea benevolă sau inconștientă a Maiei Sandu și Andrei Năstase, blochează banii care trebuie să ajungă la cetățeni. În Parlaement avem o alianță a haosului cu scopul de a destabiliza situația în țară”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a venit cu un mesaj către deputații din opoziție, în special parlamentarilor din partidele PAS și Platforma DA.

Dați dovadă de responsabilitate. Asigurați desfășurarea legală a Paralmentului. Vreau să mă adresez către deputații partidelor Maiei Sandu și Andrei Năstase – sper foarte mult că încă nu v-a cumpărat pe toți Candu. Astăzi puteți demonstra acest lucru. Mergeți pe agenda lui Candu, Plahotniuc și Șor sau aveți agenda dvs.”, a adăugat șeful statului.

Dodon a mai spus că „în caz că azi nu va fi cvorum, împreună cu premierul vom lua niște decizii pentru a fi alături de oameni”, reiterând că „acest Parlament nu mai este reprezentativ” și „voi face uz de toate împuternicirile legale ca în termenii cei mai apropiați să-l dizolvăm”.