Antibiotice SA Iași va deschide filiale în R. Moldova și în Ucraina

Compania românească Antibiotice SA va deschide o filială în R. Moldova și una în Ucraina. Decizia a fost votată unanim la prima adunare a acționarilor companiei din acest an, pe 5 martie, curent, se arată în rezoluția publicată pe Bursa de Valori București.

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor a fost votat și bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018. Antibiotice Iaşi şi-a bugetat pentru anul 2018 un profit net de 29,5 mil. RON, în scădere cu 12% faţă cel preliminar raportat pentru 2017, şi venituri totale de 360 mil. RON, plus 7%.

Antibiotice Iași, unul din cei mai importanți producători români de medicamente generice a deschis o reprezentanță în Vietnam, în 2017, scrie ziare.com. Exporturile realizate de companie în primele nouă luni ale anului trecut au atins valoarea de 91,7 mil. RON, în creștere cu 26%, comparativ cu perioada similară a anului 2016. Principalele destinații ale produselor antibiotice au fost Asia (38%), America de Nord (26%) și Europa (18%), vânzările în aceste zone reprezentând aproximativ 80% din totalul vânzărilor realizate.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Sanătății din România, cu 53,01% din acțiuni, în timp ce SIF Oltenia deține 14,25% din capital.

 

Foto antet: antibiotice.ro

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *