Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Antibiotice SA Iași va deschide…

Antibiotice SA Iași va deschide filiale în R. Moldova și în Ucraina

Sursa: antibiotice.ro

Compania românească Antibiotice SA va deschide o filială în R. Moldova și una în Ucraina. Decizia a fost votată unanim la prima adunare a acționarilor companiei din acest an, pe 5 martie, curent, se arată în rezoluția publicată pe Bursa de Valori București.

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor a fost votat și bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018. Antibiotice Iaşi şi-a bugetat pentru anul 2018 un profit net de 29,5 mil. RON, în scădere cu 12% faţă cel preliminar raportat pentru 2017, şi venituri totale de 360 mil. RON, plus 7%.

Antibiotice Iași, unul din cei mai importanți producători români de medicamente generice a deschis o reprezentanță în Vietnam, în 2017, scrie ziare.com. Exporturile realizate de companie în primele nouă luni ale anului trecut au atins valoarea de 91,7 mil. RON, în creștere cu 26%, comparativ cu perioada similară a anului 2016. Principalele destinații ale produselor antibiotice au fost Asia (38%), America de Nord (26%) și Europa (18%), vânzările în aceste zone reprezentând aproximativ 80% din totalul vânzărilor realizate.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Sanătății din România, cu 53,01% din acțiuni, în timp ce SIF Oltenia deține 14,25% din capital.

 

Foto antet: antibiotice.ro