Angajatorii ar putea primi amenzi de până la 13 mii de lei dacă nu vor institui mecanisme pentru combaterea hărțuirii sexuale

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale propune spre consultări publice un proiect care are drept scop revizuirea cadrului legislativ național privind hărțuirea la locul de muncă și studii. Mai exact, proiectul prevede completarea mai multor legi prin care angajatorii să fie obligați să apere interesele angajaților în problemele de țin de discriminare și hărțuire sexuală.

Proiectul prevede includerea în atribuțiile Inspectoratului de Stat al Muncii de a efectua controlul de stat în domeniul respectării legislației pe segmentul prevenirii hărțuirii sexuale la locul de muncă. Totodată, se propune modificarea Codului Muncii prin includerea obligației angajatorului de a elabora un mecanism de soluționare a plângerilor cu referire la hărțuirea sexuală la locul de muncă; să organizeze sondaje anuale în rândul personalului, pentru a identifica severitatea incidenței fenomenului hărțuirii în raporturile de muncă și să facă public raportul constatărilor și a nivelului de implementare a regulamentului de combatere a hărțuirii sexuale la locul de muncă.

În cazul în care angajatorii vor încălca legislația muncii în partea instituirii procedurilor necesare combaterii hărțuirii sexuale, aceștia ar putea fi amendați. În acest sens, Ministerul Muncii, Sănătății și Protecției Sociale propune sancționarea persoanelor fizice cu amendă de la 3 000 la 4 200 lei, a persoanelor cu funcție de răspundere cu amendă de la 6 000 la 10 500 lei, iar a persoanelor juridice cu amendă de la 10 500 la 13 500 lei.

Totodată, ministerul propune completarea Codului educației cu un capitol nou – „Prevenirea și eliminarea violenței și a hărțuirii sexuale în instituțiile de învățământ”.

Datele statistice arată că, actualmente, fiecare a cincea femeie angajată din Republica Moldova este supusă unor forme subtile de hărțuire sexuală la locul de muncă (priviri nepotrivite, îmbrățișări fără permisiune, glume/ limbaj cu conotație sexuală), iar 4 din 100 se confruntă cu forme grave de hărțuire (cerința de a întreține relații sexuale pentru recompensă, folosirea forței sau amenințărilor pentru a avea relații sexuale etc.).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *