Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Președintele Dodon nu poate…

DOC Președintele Dodon nu poate fi sanționat pentru nerespectarea măsurile impuse în legătură cu pandemia de Covid-19. Motivele prezentate de ministrul MAI

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, nu va fi sancționat contravențional pentru nerespectarea regulilor și măsurile de protecție, prevenire și răspândire a pandemiei de Covid-19. Acesta este răspunsul ministrului de Interne, Pavel Voicu, la interpelarea făcută de către deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Deși a organizat și participat la mai multe întruniri publice în cadrul cărora nu a respectat distanța socială de minim 1 metru, nu a purtat mănuși și masca de protecție și a făcut selfie cu participanții, președintele Igor Dodon nu va primi nicio sancțiune.

Principalul motiv invocat de către ministrul de Interne, pentru care Igor Dodon nu va fi sanționat, este faptul că șeful statului se bucură de imunitate.

„Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a răspuns. În esență, ne spun că ei sunt de acord că Dodon a încălcat, dar că nu-l pot amenda pentru că…imunitate, CEDO, nu mai știu ce. Răspunsul MAI e nesatisfăcător, cu alte cuvinte. Persoanele cu imunitate pot fi sancționate administrativ. Dar mulțumesc pentru faptul că nu au negat, deci au recunoscut încălcările. E și asta e un pas înainte”, menționează Alaiba.

În acest context, parlamentarul a menționat că lucrurile stau altfel în alte state.

„Eu mi-am amintit imediat de Zelensky care tot are imunitate în Ucraina, dar a plătit amendă. Și Ucraina tot e membru CEDO.

Și Ludovic Orban, la fel, a plătit amendă recent, dacă vă amintiți”, a mai scris deputatul PAS.

FOTO/ În timp ce autoritățile au anunțat că situația epidemiologică se acutizează, președintele Dodon, din nou fără mască și mănuși, a făcut o baie de mulțime la Ștefan Vodă