Ambasadorul UE în R. Moldova, în vizită la Ziarul de Gardă

Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, discută astăzi cu jurnaliștii ZdG despre totalurile primelor șase luni de la preluarea mandatului, principalele probleme cu care se confruntă R. Moldova în ajunul alegerilor parlamentare și soluțiile oferite de partenerii europeni. Cât de bine „absoarbe” R. Moldova asistența oferită de Uniunea Europeană, cum poate fi combătută corupția la nivel înalt, aflați într-un interviu exclusiv cu Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, în următoarea ediție tipărită a Ziarului de Gardă.

„Cetățenii trebuie să aibă siguranța că trăiesc într-o societate în care sunt tratați egal de către sistemul de justiție, organele de drept și sunt protejați împotriva corupției. Nu trebuie să existe suspiciuni de influență a organelor din sistemul de justiție din partea altor factori, inclusiv politici. Noi ne uităm cu mare atenție la cazurile din justiție, pentru a vedea eficiența sistemului și dacă deciziile luate corespund statului de drept”, a declarat Peter Michalko pentru ZdG.

Peter Michalko a preluat mandatul de șef al Delegației Uniunii Europene în R. Moldova în septembrie 2017, anterior, această funcție a fost deținută de  Pirkka Tapiola. Peter Michalko a mai activat în R. Moldova în perioada 2007-2011, în calitate de consilier politic al reprezentantului special al UE în R. Moldova, Kalman Mizsei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *