Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alexandru Jizdan: au fost mobilizate…

Alexandru Jizdan: au fost mobilizate toate subdiviunile MAI pentru supravegherea protestelor de mâine

Noul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdanu a declarat astăzi că au fost mobilizate toate subdiviziunile MAI, pentru supravegherea desfășurării protestelor pașnice, dar și pentru a nu permite violențele și altercațiile. Șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a menționat că mâine vor avea loc simultan trei acțiuni de protest: două organizate de către Platforma DA, PSRM și Partidul Nostru, iar a treia, de către susținătorii noului guvern.

„Au fost mobilizate toate subdiviziunile MAI. Suntem concentrați la maximum, pentru a nu adminte ca protestele pașnice să se transforme în violențe și să prevenim provocările. Facem un apel către organizațorii protestelor de mâine, pentru a nu permite violențele. Facem apel și către cetățenii care vor participa, să refuze orice incitare la  acțiuni violente, iar în cazul în care vor sesiza acțiuni menite să incite la violențe, sunt rugați să anunțe  organele legii. ”, a anunat ministrul Alexandru Jizdanu.

„Menirea MAI este de a asigura ordinea publică. MAI este în slujba cetățenilor și ca prioritate este securitatea cetățenilor. ”, a precizat șeful MAI.

„Mâine se vor petrece trei măsuri de protest simultane, dar în locuri diferite. Una va fi în scuarul Parlamentului, alta în fața Guvernului și a treia în scuarul Megapolis Mall din sectorul Ciocana. Două sunt organizate de Platforma DA, Partidul Nostru și PSRM, iar altul este organizat de către cetățeni în susținerea guvernului”,  a menționat șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Oamenii legii au făcut apel către toți cetățenii care vor participa la acțiunile de protest pentru a nu admite provocările, violențele, încălcarea legii și acțiuni nedemocratice.

Alexandru Jizdanu a vorbit și despre protestele din 20 ianuarie. Atunci, în rezultatul altercațiilor, 27 de angajați ai MAI au avut de suferit, 10 dintre ei sunt internați în spital. „MAI și Procuratura desfășoară activități procesuale pentru elucidarea acestui caz.”