Alexandru Jizdan: au fost mobilizate toate subdiviunile MAI pentru supravegherea protestelor de mâine

Noul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdanu a declarat astăzi că au fost mobilizate toate subdiviziunile MAI, pentru supravegherea desfășurării protestelor pașnice, dar și pentru a nu permite violențele și altercațiile. Șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a menționat că mâine vor avea loc simultan trei acțiuni de protest: două organizate de către Platforma DA, PSRM și Partidul Nostru, iar a treia, de către susținătorii noului guvern.

„Au fost mobilizate toate subdiviziunile MAI. Suntem concentrați la maximum, pentru a nu adminte ca protestele pașnice să se transforme în violențe și să prevenim provocările. Facem un apel către organizațorii protestelor de mâine, pentru a nu permite violențele. Facem apel și către cetățenii care vor participa, să refuze orice incitare la  acțiuni violente, iar în cazul în care vor sesiza acțiuni menite să incite la violențe, sunt rugați să anunțe  organele legii. ”, a anunat ministrul Alexandru Jizdanu.

„Menirea MAI este de a asigura ordinea publică. MAI este în slujba cetățenilor și ca prioritate este securitatea cetățenilor. ”, a precizat șeful MAI.

„Mâine se vor petrece trei măsuri de protest simultane, dar în locuri diferite. Una va fi în scuarul Parlamentului, alta în fața Guvernului și a treia în scuarul Megapolis Mall din sectorul Ciocana. Două sunt organizate de Platforma DA, Partidul Nostru și PSRM, iar altul este organizat de către cetățeni în susținerea guvernului”,  a menționat șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Oamenii legii au făcut apel către toți cetățenii care vor participa la acțiunile de protest pentru a nu admite provocările, violențele, încălcarea legii și acțiuni nedemocratice.

Alexandru Jizdanu a vorbit și despre protestele din 20 ianuarie. Atunci, în rezultatul altercațiilor, 27 de angajați ai MAI au avut de suferit, 10 dintre ei sunt internați în spital. „MAI și Procuratura desfășoară activități procesuale pentru elucidarea acestui caz.”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. tarasov ion

    pe 24 ianuarie 1859 s-a facut mica unire si noi serbam aceata mare victorie a romanilor din Muntenia cu cei moldoveni de la Iasi si au aparut Pricipatele Unite,care la venirea regelui s-a transformat in Regatul Romaniei,dar ce avem noi cu Romania,noi ne batem pt,o puterea pe care nu prea o avem

  2. Simion

    Vrabiile malai viseaza si Nebunul Codos din speLunca balamuc. La “mitingul” Potaii Democrizate vor fi escortati politicieni-curve de lux, mafioti, Tutu-isti, ARGUS-Sisti, bosseci, infractori, PLepre, tarfe comunistoide, aurolaci moltelekom, boschetari metalferos,.norodnici din TrasnitaNistrenie. Toata gunoistea, toata pleava, toata neghina – in aceeasi ecuatie a matroanei de Bordel.md!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *