Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alertă la Primărie

Alertă la Primărie

Alertă cu bombă la Primăria capitalei. În acest caz, au fost blocate de poliție toate căile de acces pe teritoriul și clădirea Primăriei.

Potrivit oamenilor legii, la miezul nopții la poliție a telefonat un om, care anunța că în sediul Primăriei se află un obiect explozibil într-o cutie de pizza. Imediat, au fost mobilizate toate echipele de intervenție ale poliției, care au inițiat verificările, dar nu au depistat nimic suspect. Alerta s-a dovedit a fi falsă. Însă, oamenii legii continuă cercetările și nu permit angajaților să intre în Primărie.

Totodată, poliția l-a identificat pe „informator”. Acesta s-a dovedit a fi un deținut de la Penitenciarul nr.6 din Soroca, condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor. Bărbatul a recunoscut că a sunat la poliție de pe un telefon mobil, după care l-a aruncat și nu cunoaște unde se află. El a mai spus că a recurs la această acțiune având câteva întrebări la primarul mun. Chișinău și în acest mod a încercat să atragă atenția edilului capitalei asupra lui.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală. Astfel, dacă va fi găsit vinovat, apelul fals l-ar putea costa pe deţinut încă 2 ani de închisoare.