Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alegeri Ucraina: Adresele secțiilor de…

Alegeri Ucraina: Adresele secțiilor de votare care vor fi deschise pe teritoriul R. Moldova

Foto: agitpro.su

În data de 31 martie 2019 se vor desfășura alegeri ordinare ale Președintelui Ucrainei. În acest context, Ambasada Ucrainei în R. Moldova informează că cetățenii ucraineni își vor putea exprima votul la două secții de votare care vor fi deschise la Chișinău și Bălți.

Cetățenii ucraineni, care locuiesc sau se află în perioada pregătirii și desfășurării alegerilor pe teritoriul Republicii Moldova, își vor putea exercita dreptul de vot la alegeri indiferent de motivele legale de ședere în Moldova, precum și de prezența sau absența evidenței consulare.

Conform unui comunicat de presă al Ambasadei, cetățenii ucraineni din R. Moldova vor putea vota doar în baza pașaportului cetățeanului Ucrainei pentru călătorii în străinătate.

Conform Legislației Ucrainei și hotărârii Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei pe teritoriul Republicii Moldova vor activa două secții de votare peste hotare:

• № 900055, în incinta Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, pe adresa mun. Chișinău, str.V.Lupu, 17;

• № 900056, în incinta Consulatului Ucrainei în mun. Bălți, pe adresa mun. Bălți, str. Kiev, 143.

Pentru a afla dacă sunteți incluși în Registrul de stat al alegătorilor, utilizați serviciului on-line „Cabinetul personal a alegătorului” (https://www.drv.gov.ua/ords/f?p=111:LOGIN) pe pagina web „Registrul de stat a alegătorilor” (www.drv.gov.ua).

Alegerile prezidențiale din Ucraina vor avea loc la 31 martie. În cursa pentru șefia statului vor participa 44 de candidați – număr record în istoria țării.

Foto: agitpro.su