AGEPI dezminte învinuirile aduse conducerii instituţiei de către Asociația Obștească „Copyright”

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), dezminte învinuirile aduse conducerii instituției de către Asociația Obștească Asociația Națională „Copyright” (ANCO) în cadrul conferinței de presă de astăzi, 25 iunie, precum că mai mulţi autori, interpreţi şi compozitori din R. Moldova ar fi „captivi ai cercului vicios al corupţiei”.

„Nu este pentru prima dată când reprezentanții asociației „Copyright” aduc învinuiri nefondate Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, cât și conducerii acesteia. Domeniul protecției proprietății intelectuale este unul complex și, dat fiind creșterea importanței sale, e și logic să avem situații când se ciocnesc interesele diferitor părți interesate.

Admitem că nu toți pot fi mulțumiți de acțiunile noastre, dar pentru AGEPI este important să asigure un cadru de reglementare adecvat, transparent, chiar și cu riscul de a provoca anumite nemulțumiri.

Acționăm în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova și în interesul cetățenilor, iar acuzațiile cu care vin unii dintre cei nemulțumiți de abordarea noastră le trecem în contul emoțiilor și intereselor de moment”, se arată în reacția plasată pe site-ul Agenției.

Totodată, într-un briefing de presă, directoarea AGEPI, Lilia Bolocan susţine că acuzaţiile aduse împotriva ei, sunt minciuni.

„Aceşti oameni nu sunt preocupaţi de drepturile de autor ci de interesele lor de business. Pentru a atinge scopurile, au început să lanseze în spaţiul public informaţii false despre mine. Toate acestea sunt minciuni şi trebuiesc tratate ca atare. Aceasta acţiune are legătură directă cu situaţia politică din ţară. Aceaşti oameni încearcă să se folosească de noua guvernare în propriile scopuri, deorece ei consideră că odată cu schimbarea mea, va dispărea şi ultima piedică din calea interesele lor” , declară directoarea AGEPI, Lilia Bolocan

Autori, interpreţi şi alţi titulari de drepturi de la Asociaţia Naţională „Copyright” declară că sunt „captivi ai cercului vicios al corupţiei”. Aceştia au solicitat prim-ministrei Maia Sandu, în cadrul unei coferinţe de presă, organizate astăzi, 25 iunie, ca Lilia Bolocan să fie demisă din funcţia de director al Agenţiei de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *