Principală  —  IMPORTANTE   —   GALERIE FOTO/ Ce a mai…

GALERIE FOTO Ce a mai rămas din clădirea Filarmonicii. A avut loc prima ședință a grupului de gestionare a situației după lichidarea incendiului

O sală în scrum și mii de partituri pe jumătate arse. E cam tot ce a rămas în urma incendiului devastator de la clădirea Filarmonicii din centrul capitalei.

Fotografa Ziarului de Gardă, Ecaterina Alexandr a surprins imagini din clădirea care a ars aproape în întregime, dar de unde, pompierii și angajații filarmonicii au evacuat mai multe lucruri care au putut fi salvate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a organizat în după amiaza zilei o primă ședință a grupului de gestionare a situației după lichidarea incendiului din care fac parte reprezentanți al Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Apărării, Inspecției de Stat în Construcții, Agenția de supraveghere tehnică, dar și experți în domeniul arhitecturei și responsabili din cadrul Filarmonicii Naționale.

Potrivit unui comunicat al IGSU, „responsabili din cadrul Filarmonicii vor evalua în următoarele zile, care sunt bunurile ce trebuie evacuate din construcția afectată. Totodată Ministerul Economiei va obține autorizația privind starea edificiului pentru a lua o decizie în funcție de recomandările experților. Pe parcursul următoarelor zile partiturile din cadrul bibliotecii care se afla în incinta Filarmonicei urmează a fi evacuate, iar la fața locului situația va fi monitorizată și gestionată de reprezentanții IGSU”.