Acțiune de salubrizare la Cimitirul evreiesc

Cimitirul evreiesc este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chișinău. Fiind protejat de stat, el însă se află într-o stare gravă: pietrele funerare sunt dărâmate, plăcile – stricate şi şterse, dar în cea mai veche parte din sec. XIX – crește o adevărată pădure.

De aceea, un grup de tineri invită pe toți care nu sunt indiferenți să participe la o acțiune de salubrizare la cimitirul uitat. „Poate nu schimbăm situația radical, dar vom încercă să mișcăm un pic lucrurile. Să aveți cu dvs îmbrăcăminte comodă și multă dispoziție bună! De restul (transportarea gunoiului, inventar, ceai fierbinte)vom avea noi grijă”, susțin organizatorii evenimnetului.

Acțiunea de curățare a cimitirului evreiesc va avea loc la 7 aprilie, începând cu ora 10:00.

Un foto-reportaj despre cimitirul evreiesc îl găsiți aici.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *