Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Accidente în serie ce au…

Accidente în serie ce au avut loc în ultimile două zile

Ieri, 11 ianuarie, Serviciul de dispecerat Nord a fost alerat la ora 13:14, despre producerea unui accident pe traseul Rubelinţa – Rubelinţa Nouă, raionul Soroca.

În accident au fost implicate două automobile de model Vaz – 21099 în care se aflau patru persoane şi de model Volkswagen în care se afla doar şoferul. În urma impactului, cei patru din VAZ au rămas blocați. La fața locului a intervenit o echipă de salvatori din cadrul Unității Salvatori și Pompieri Soroca pentru acţiuni de salvare şi descarcerare. Salvatorii au descarcerat persoanele după care au fost preluate de ambulanţele Serviciului 903 şi transportate la spitalul raional Soroca.

Un alt caz, în care au fost solicitați angajații Serviciului Situații Excepționale, a fost înregistrat duminică, 10 ianuarie, curent. La ora 11:00, Serviciul 901 a fost alertat că un accident de circulație cu implicarea a două mașini a avut loc în apropiere de satul Recea, raionul Rîșcani. În mașinile de model Volkswagen și Mitsubishi, implicate în accident se aflau în total șase persoane, una dintre ele pierzându-și viața în urma impactului.

În teren a fost îndreptată o echipă SMURD Bălți, care a acordat ajutor unei persoane, transportând-o ulterior la spital. Alți patru oameni au fost transportați cu traumatisme multiple, către instituția medical cu ambulanțele 903, pentru îngrijiri medicale. Alte circumstanțe urmează să fie cercetate.

Salvatorii recomandă conducătorilor auto să fie prudenți la volan și să aibă autoturismele pregătite corespunzător sezonului. Respectarea normelor de securitate va evita situațiile excepționale cu pierderi de vieți.