Academicianul Ion Tighineanu, propus la funcția de președinte al Academiei de Științe de cele trei secții de științe

Academicianul Ion Tighineanu a fost propus la funcția de președinte al Academiei de Științe de toate cele trei secții de științe din cadrul instituției. Astfel, Tighineanu rămâne a fi singurul pretendent la această funcție.

Ion Tighineanu ocupă în prezent funcția de președinte interimar al Academiei, iar din 2004 a ocupat funcția de vicepreședinte al instituției. Tighineanu este deţinător al Premiului Naţional al Republicii Moldova în domeniul Ştiinţei şi Tehnicii, Diplomei de Merit a CSŞDT şi Ordinului „Gloria Muncii”. A fost nominalizat „Savantul Anului 2005” în domeniul ştiinţelor reale, fiind și autorul a sute de lucrări științifice.

Conform Codului cu privire le știință și inovare al R. Moldova, președintele Academiei de Științe este ales de Adunarea generală prin vot secret, pentru o perioadă de 4 ani, fiind responsabil în fața Adunării generale și Guvernului de activitatea sa.

Fotoliul de președinte al Academiei de Științe a rămas vacant după ce Gheorghe Duca și-a dat demisia din această funcție.

Motivele pentru care Gheorghe Duca își dă demisia din funcția de președinte al Academiei de Științe

Foto: telegraph.mdPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ion

    Care 4 ani! In 2020 Tighineanu face 65 si ar trebui automat scos din functia de conducator – asa cere Codul Muncii. Inca un hot la putere!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *