Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Academicianul Ion Tighineanu, propus la…

Academicianul Ion Tighineanu, propus la funcția de președinte al Academiei de Științe de cele trei secții de științe

Foto: telegraph.md

Academicianul Ion Tighineanu a fost propus la funcția de președinte al Academiei de Științe de toate cele trei secții de științe din cadrul instituției. Astfel, Tighineanu rămâne a fi singurul pretendent la această funcție.

Ion Tighineanu ocupă în prezent funcția de președinte interimar al Academiei, iar din 2004 a ocupat funcția de vicepreședinte al instituției. Tighineanu este deţinător al Premiului Naţional al Republicii Moldova în domeniul Ştiinţei şi Tehnicii, Diplomei de Merit a CSŞDT şi Ordinului „Gloria Muncii”. A fost nominalizat „Savantul Anului 2005” în domeniul ştiinţelor reale, fiind și autorul a sute de lucrări științifice.

Conform Codului cu privire le știință și inovare al R. Moldova, președintele Academiei de Științe este ales de Adunarea generală prin vot secret, pentru o perioadă de 4 ani, fiind responsabil în fața Adunării generale și Guvernului de activitatea sa.

Fotoliul de președinte al Academiei de Științe a rămas vacant după ce Gheorghe Duca și-a dat demisia din această funcție.

Motivele pentru care Gheorghe Duca își dă demisia din funcția de președinte al Academiei de Științe

Foto: telegraph.md