Absolvenții alolingvi susțin primul examen de bacalaureat

2 925 de absolvenți alolingvi susțin astăzi, 5 iunie, primul exament de bacalaureat, la limba și literatura română. Examenul a început la ora 9.00 și durează trei ore astronimice. Elevii susțin testele în săli cu monitorizare video.

Sesiunea de bacalaureat 2018 se desfășoară în perioada 5-22 iunie. La sesiune s-au înscris 18776 de candidați, dintre care 3077 de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare. Candidații vor susține probele de examen în 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 de centre sunt instituite în municipiul Chișinău, iar 62 de centre în alte localități ale țării. Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 5-26 iunie. Rezultatele vor fi afişate în centrele de bacalaureat la data de 27 iunie 2018.

Orarul examenelor de bacalaureat:

  • 5 iunie – Limba şi literatura română (alolingvi);
  • 8 iunie – Limba română/ limba rusă;
  • 12 iunie – Limba străină (engleza/ franceza/germana/italiana/spaniola);
  • 15 iunie – Matematica/ Istoria românilor şi universală/ Arte/ Pregătirea Sportivă;
  • 19 iunie – Examenul la alegere (biologia/chimia/fizica/geografia/informatica/istoria românilor și universală);
  • 22 iunie – Limba bulgară/ găgăuză/ucraineană/.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *